Donacije

Ako želite financijski pripomoći funkcioniranju lokalne organizacije, pripremili smo kratke upute.

Novčane donacije političkoj stranci nisu ništa neuobičajeno niti problematično, jedino je postupak malo drugačiji što ćemo u nastavku objasniti.

 • Tko može donirati?

  Donacije političkim strankama normalna su stvar svugdje u svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Postoji mogućnost donacije fizičkih i pravnih osoba.

 • Koji su uvjeti za doniranje?

  Kada se uplaćuje donacija do 5.000,00 kuna tada je potrebno potpisati Izjavu u kojoj navodite kako nemate nikakvih dugovanja prema državnom proračunu, proračunu jedinice lokalne samouprave ili zaposlenicima u vlastitom poduzeću. Kada se radi o iznosu od preko 5.000,00 kuna tada je potrebno uz Izjavu potpisati i Ugovor kojim se uređuju međusobni odnosi između donatora s jedne strane i političke stranke s druge strane.

 • Zašto je potreban potpis ugovora?

  Ugovor je potreban kako bi sve bilo transparentno oko utvrđivanja porijekla novca i kako bi se jamčilo da novac koji se donira nije sredstvo kojim se kasnije primatelj donacije obvezuje za izvršenje protu usluge, odnosno novac koji se donira da mu je isključiva svrha pomaganje razvoja stranke i podupiranje deklariranih politika.

 • Kome se mogu javiti ako želim donirati lokalnoj organizaciji SDP-a?

  Ako želite donirati lokalnoj organizaciji SDP Pule, možete nas kontaktirati putem emaila pula@sdp.hr te ćemo ovisno o iznosu koji se želi donirati pristupiti ispunjavanju procedure koju smo naveli u prethodnim točkama.

 • Mogu li donirati online?

  Moguće je donirati sredstva i online putem stranice SDP Hrvatske na poveznici u nastavku. DONIRAJ