Predstavnik SDP Pule na komemoraciji u Jasenovcu

Na komemoraciji žrtvama ustaškog tj. fašističkog režima održanoj 21. travnja u Jasenovcu sudjelovalo je preko 4000 građana. Među njima su bili predstavnici SUA Hrvatske gospodin Habulin, predstavnici SDP Hrvatske Davor Bernardić, Arsen Bauk, Predrag Matić te niz dugih organizacija SDP-a pa tako je i SDP Pule je bio zastupljen od strane člana Gradskog odbora Lovre Sangaletia koji je i član UABA Pule.

U razgovoru nam je Lovro Sangaleti istaknuo oduševljenost komemoracijom koja je prošla dostojanstveno unatoč tome što su se u prvi plan stavljali pojedini političari čiji govori nisu dočekani s oduševljenjem s obzirom na aktualnu političku situaciju.

Kolega Sangaleti smatra posebno značajnim odaziv antifašista Istre s obzirom da je na putovanje za Jasenovac krenuo autobus s više od 50 članova UABA Istarske županije koji su svojim primjerom dali doprinos obilježvanju važnog povjesnog događaja koji se ne smije zaboraviti niti relativizirati.

Također izrazio je nadu da će na idućoj obljetnici biti još više predstavnika iz Istarske županije koja je nedvojbeno antifašistički opredjeljena.

Na kraju Lovro Sangaleti ustupio nam je i nekoliko fotografija koje donosimo u nastavku.

Kolegi zahvaljujemo na fotografijama i razgovoru povodom obilježavanja tog povjesnog događaja.