SDP Pula kandidirao Borisa Miletića za dvije nagrade Grada Pule

Gradska organizacija SDP Pula želi informirati javnost kako je po javnom pozivu za predlaganje kandidata za dodjelu nagrada Grada Pule odlučila kandidirati gospodina Borisa Miletića za čak dvije nagrade -''Nagradu Grada Pule'' i ''Grb Grada Pule''.

Kandidaturu možete pregledati na sljedećoj poveznici: Kandidatura

Ovim činom željeli bi da mukotrpan rad gospodina Borisa Miletića bude nagrađen priznanjem za sve ono što je učinio za stanovnike Pule.

A učinio je puno – skoro je izgradio četiri garažne kuće, skoro je sagradio dva staračka doma, skoro je izgradio azil za životinje, skoro je izgradio olimpijski bazen, skoro nije mijenjao GUP na štetu brodogradnje, itd.

Istovremeno je, uz svesrdnu pomoć vladajuće većine u Gradskom vijeću, stanovnicima Pule omogućio prirez veći za 60%, omogućio je roditeljima da plaćaju maksimalnu cijenu vrtića, omogućio je da građani plaćaju veću naknadu za javnu odvodnju, omogućio je građanima naknadu za javnu vodoopskrbu (povećanje od 100%), omogućio je građanima 300% veći račun za zbrinjavanje otpada, omogućio je smanjivanje socijalnih prava, itd.

U području poduzetništva izdvojili bi aktivnosti u financiranju novcem građana i užurbanu izgradnju komunalne infrastrukture za gospodina Končara za zonu Sv. Katarina – Monumenti, davanje u koncesiju Bunarine, davanje u koncesiju pulskih plaža kako bi stanovnici Pule (i svi ostali korisnici plaža) mogli uživati u tjeranju s plaže ako ne žele platiti ležaljku. Ili kako kaže uvaženi zamjenik gradonačelnika, gospodin Robert Cvek, plaže neće biti ograđene. Odnosno, stanovnici Pule moći će neometano doći pogledati kako se kupaju u moru oni koji plaćaju ležaljke.

Mišljenja smo kako Odluke kojima se teško zarađeni novac, i javno dobro, izbija iz ruku stanovnika Pule ne smiju proći ispod radara Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja.

Svjesni smo kako zbroj nagrada od osam prosječnih mjesečnih plaća, iznos nagrade koja se dodjeljuje u okviru Nagrade Grada Pule i Grb Grada Pule, u Gradu Puli nije dovoljna nagrada za njegov višegodišnji angažman, ali predstavlja znak pažnje kojim građani Pule i porezni obveznici iskazuju zadovoljstvo što ih se iz godine u godinu lišava problema upravljanja vlastitim financijama – odnosno nemaju brige što napraviti s teško zarađenim novcem jer isti samo preusmjere u plaćanje računa ili pristupu plaži.