SDP u Puli podržao radnike Uljanika i prozvao odgovorne za ovu tešku situaciju

Davor Bernardić još jednom u Puli podržao štrajk radnika za isplatu plaća i spašavanje brodogradilišta.

U jutarnjim satima bez politizacije, pridružio se radnicima na začelju kolone u prosvjednoj povorci te iskoristio priliku da porazgovara s razočaranim radnicima koji su pritisnuti stambenim kreditima na rubu očaja.

Davor Bernardić na Forumu u Puli

Pritom je napomenuo da nije došao skupljati političke bodove, već da svojim prisustvom u funkciji predsjednika SDP-a želi samo zadržati fokus medija na Uljaniku jer čim bi fokus nestao, radnici i Uljanik bili bi prepušteni sami sebi s vrlo izglednim nepovoljnim razvojem cijele ove situacije.

Svjestan je da će ga mnogi napadati za populizam, ali da je na to spreman jer ionako ga napadaju s razlogom i bez razloga, a ovdje je radi solidarnosti s radnicima i radništvom od kojih se SDP zadnjih godina otuđio.

U 11:30 održao je predviđenu press konferenciju na kojoj je uz Sanju Radolović, predsjednicu SDP Pula te Danijela Ferića, predsjednika Kluba vijećnika SDP-HSU, prozvao sve odgovorne za ovu situaciju u Uljaniku.

Zajedno su istaknuli očitu spregu Uprave Uljanika, lokalne IDS-ove politike i HDZ-ove Vlade jer svi su imali izvješća o poslovanju Uljanika unatrag godinu – dvije dana međutim nitko nije ništa poduzeo.

Danijel Ferić je iskoristio priliku i upoznao prisutne medije i građane s tlocrtima koji su sastavni dio GUP-a, a prikazuju kako je gradska vlast namijenila područje Uljanika za nautički turizam, odnosno marinu s 1000 suhih vezova.

Nakon press konferencije predsjednik SDP-a imao je druženje s građanima na Korzu gdje je odgovarao na pitanja građana te pristao na fotografiranje na zamolbe oduševljenih građana.

Ovim putem SDP Pule bi zahvalio Davoru Bernardiću na angažmanu u situaciji oko Uljanika koji predstavlja okosnicu ovoga grada. Uljanik je izgradio niz stambenih objekata, stadiona, dvorana i ostalu infrastrukturu koja je Pulu iz sela pretvorila u grad s preko 50.000 stanovnika.