SDP Pula donirao namirnice i higijenske proizvode udruzi ''Naš san njihov osmijeh''

Povodom svjetskog dana hrane i svjetskog dana borbe protiv siromaštva koji su obilježeni proteklog tjedna, SDP Pule provodio je akciju prikupljanja namirnica i higijenskih proizvoda.

Prikupljenu donaciju, udruzi ''Naš san njihov osmijeh'', predali su gradski vijećnici SDP Pule Danijel Ferić, Siniša Gordić, Igor Belas te članovi Gradskog odbora SDP Pule, Nikola Kavčić i Amir Rušiti.

Tom prigodom potpredsjednik SDP Pula Igor Belas prenio je pozdrave, pohvale i zahvale za sav rad i trud svim članovima udruge ''Naš san njihov osmijeh'' od strane predsjednice GO SDP Pula Sanje Radolović te istaknuo njezinu poruku da je SDP Pule uvijek na raspolaganju kada su u pitanju aktivnosti za poboljšanje života svih stanovnika Pule i sudjelovanje u humanitarnim akcijama.

U razgovoru s predstavnicima Udruge, gradski vijećnici upoznati su s daljnjim aktivnostima, problemima s kojima se aktivisti susreću te naglašenom problematikom kako je sve više potrebitih.

Koliko god nam je drago što možemo donirati i sudjelovati u humanitarnim akcijama, toliko nam je i žao što ih moramo provoditi jer to znači da je socijalna situacija sve gora i gora. Unatoč statističkim pokazateljima, s kojima se institucije hvale, po kojima gospodarstvo raste, stvarno stanje pokazuje da ima sve više i više ljudi koji nemaju dostatna primanja za dostojanstven život. Razlike između onih koji imaju i onih koji nemaju sve su veće i veće, što je tragedija za cijelo društvo. Oni koji nemaju još uvijek su radnici ili su bili radnici pa su sada umirovljenici sa sramotno niskim mirovinama i to treba pod hitno promijeniti. – poručio je Tajnik GO SDP i Gradski vijećnik SDP Pula Siniša Gordić.