SDP Pule obliježio međunarodni Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti

Gradska organizacija SDP Pula polaganjem vijenca i minutom šutnje u Titovom parku u Puli obilježila je međunarodni Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti.

Na današnji dan 27.01.1945 godine pripadnici Crvene armije oslobodili su najveći nacistički logor. Procjenjuje se da je u holokaustu ubijeno oko 6 milijuna ljudi, a čak više od milijun ljudi nastradalo je u zloglasnom Auschwitzu.

Povodom tog događaja Gradska organizacija SDP Pula organizirala je polaganje vijenca u čast svim žrtvama nastradalima od strane nacističkih i fašističkih snaga tijekom drugog svjetskog rata.

Vijenac su položili predsjednica SDP Pule i gradska vijećnica Sanja Radolović, potpredsjednik SDP Hrvatske i saborski zastupnik Peđa Grbin te predstavnik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Anton Štiftar.

Okupljenim građanima obratio se potpredsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin i podsjetio na strahote koje su se događale tijekom 20. stoljeća te odao počast nastradalima u drugom svjetskom ratu s naglaskom da se ne smiju zaboraviti jer nažalost u 21. stoljeću postoje oni koji relativiziraju povijesna događanja. Napomenuo je da slobodu koju danas uživamo možemo zahvaliti antifašističkim vrijednostima koje su dovele do okončanja rata i zaustavljanja najvećeg zločina u povijesti čovječanstva.