SDP Pule polaganjem vijenca obilježio međunarodni Dan sjećanja na holokaust

Polaganjem vijenca kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora, u Titovom parku, SDP Pule zajedno s Udrugom za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda – ''HOMO'', obilježio je međunarodni Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti.

U ime SDP Pule vijenac su položili potpredsjednik SDP Pula Igor Belas, politički tajnik SDP Pula Siniša Gordić te predsjednica udruge ''Homo'' Mirjana Galo.

Okupljenim građanima kratko se obratio potpredsjednik SDP Pula Igor Belas koji se u ime predsjednice SDP Pula, Sanje Radolović, zahvalio građanima na dolasku te istaknuo povijesnu važnost današnjeg dana.

Podsjetio je na oslobađanje zloglasnog koncentracijskog logora Auschwitz, strahote koje su se tamo događale i pozvao sve prisutne da nastave doprinositi suzbijanju povijesnog revizionizma koji je na djelu od strane pojedinaca i grupacija. Revizionizam se koristi u dnevno političke svrhe, a ima strahovite posljedice na mlađe generacije. SDP kao stranka uvijek je njegovala i uvijek će njegovati antifašističke vrijednosti koje su omogućile slobodu koju danas uživamo.

U spomen na sve nastradale u borbi protiv nacizma i fašizma održana je minuta šutnje.