SDP Pula: Podržavamo zahtjeve radnika u dječjim vrtićima

SDP Pula: Podržavamo zahtjeve radnika u dječjim vrtićima

SDP Pula: Podržavamo zahtjeve radnika u dječjim vrtićima

Na objavljene informacije kako se sprema štrajk u gradskim vrtićima moramo istaknuti kako smo ostali iznenađeni, a pogotovo informacijom da se pregovaralo više od 3 mjeseca bez pomaka i da se za to saznaje 2 dana pred izglasavanje proračuna.

Kao socijaldemokratska stranka zalažemo se i podržavamo zahtjeve za povećanje plaća te smo prije nekoliko mjeseci jasno istaknuli očekivanja od aktualne Gradske uprave i samog gradonačelnika Zoričića da se kroz daljnje razgovore postigne dogovor kojim će to pitanje biti riješeno. S obzirom da ne postoji koalicija te nema SDP-ovih kadrova u Gradskoj upravi nismo bili upoznati s tijekom razgovora, a kamoli da su kulminirali do te mjere da se razmatra pokretanje štrajka.

Porast troškova života u Hrvatskoj, a posebno Puli, zahtjeva od svih poslodavaca da vode računa o financijskoj situaciji radnika, pogotovo kad je poslodavac javna ustanova kojoj je osnivač Grad.

SDP očekuje od gradonačelnika da nastavi pregovore, da se sa sindikatima dogovori adekvatno povećanje plaća te da nakon toga zajedno osiguramo sredstva u proračun za tu namjenu pa i kroz rebalans, ako je potrebno.

Smatramo kako je potrebno naći balans i postići konsenzus kojim će se zadovoljiti nužno poboljšanje radničkih prava te optimalni uvjeti brige za djecu.