SDP Pule polaganjem vijenca na spomn obilježju obilježio dan neovisnosti

Gradska organizacija SDP Pula, predvođena predsjednicom organizacije Sanjom Radolović, obilježila je Dan neovisnosti polaganjem vijenca kod spomen obilježja na Gradskom groblju u Puli.
Na današnji dan 08.10.1991 godine Hrvatski sabor donio je jednoglasno Odluku o raskidu državopravnih sveza sa SFRJ.

U ime SDP-a vijenac su položili Sanja Radolović, Milord Mikač, Boris Siljan.

“Na današnji dan donesena je povijesna Odluka koja je nažalost u nastavku ratnih zbivanja na području Republike Hrvatske popraćena brojnim žrtvama i razaranjima čije su posljedice i danas vidljive.
Polažemo vijenac primarno za sve one koji su nastradali kako bi Republika Hrvatska i svi njezini stanovnici uživali slobodu i neovisnost. Žrtve ne smijemo zaboraviti, jer njihovo stradanje je obveza za sve nas kao društvo, da možemo graditi modernu državu koja će omogućiti svojim stanovnicima dostojanstven i ponosan život.” izjavila je predsjednica SDP Pule, gradska i županijska vijećnica SDP-a Sanja Radolović.