Zastupničko pitanje Peđe Grbina vezano za nelegalno postavljenu baznu stanicu u Puli

Saborski zastupnik SDP-a, potpredsjednik SDP Hrvatske te član predsjedništva GO SDP Pula Peđa Grbin postavio je zatupničko pitanje ministru graditeljstva i prostornog uređenja u Vladi Republike Hrvatske.

Pošto su sugrađani iskazali nezadovoljstvo postavljenom baznom stanicom telekomunikacijskog operatera na adresi Stankovićeva 18 u Puli, te je inspekcija naložila njezino uklanjanje u roku od 120 dana, Peđa Grbin postavlja pitanje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani g. predsjedniče,

            kao zastupnik u Hrvatskom saboru, molim Vas da temeljem čl. 131. i 140.  Poslovnika Hrvatskog sabora, uputite ovo pitanje ministru graditeljstva i prostornog uređenja Predragu Štromaru:

            „Poštovani g. ministre,

dana 12. rujna 2017. godine izdan je inspekcijski nalaz kojim je utvrđeno da je "investitor u roku od 120 dana dužan ukloniti baznu stanicu na adresi Stankovićeva 18 u Puli", budući se radi o baznoj stanici koja je izgrađena protivno PP-u i GUP-u Grada Pule.

Nadalje, za istu baznu stanicu Grad Pula nikada nije izdao uporabnu dozvolu.

Imajući u vidu da protekom roka od 120 dana predmetna bazna stanica, unatoč inspekcijskom nalazu nije uklonjena, molim Vas da mi odgovorite što ste kao ministar poduzeli, odnosno što ćete poduzeti da se rečeni inspekcijski nalaz provede?“

S poštovanjem,

u Zagrebu, dana 31. siječnja 2018. godine

Peđa Grbin