Program Pula 2025 za 5

Program Pula 2025 za 5

Program Pula 2025 za 5

Kada se približavaju izbori, bilo parlamentarni ili lokalni, politički akteri kreću u pisanje političkih programa bilo za razvoj pojedinog naselja, općine, grada, županije ili države u cjelini. Programi, ili bolje rečeno pusta obećanja koja se množe u predizborno vrijeme, imaju eksponencijalnu stopu rasta nerealnih obećanja kako se približava dan izbora.

U Puli je ta razina predizbornih obećanja iz izbora u izbore poprimila jednu sasvim novu dimenziju. Ne, nećemo se osvrtati na četiri neizgrađene garažne kuće, nećemo se osvrtati na neizgrađeni dom za umirovljenike, pa niti famozni Guggenheim muzej, kao i niz ostalih imaginarnih i megalomanskih projekata koji su najobičnije prodavanje magle. To prepuštamo Vama, da sami jednostavnim pretraživanjem interneta osvježite pamćenje što sve je obećano, a nije realizirano.

Mi ćemo u ovom dokumentu, nažalost, govoriti o stvarima koje su puno prizemnije i problematičnije, a do dan danas nisu riješene.

Lijepo je maštati o Guggenheim muzeju, ali realnost je takva da smo već poprilično ''zagazili'' u 21. stoljeće, a u Puli npr. još uvijek postoje stambeni objekti koji nemaju kanalizaciju niti plin. Ali nećemo niti o tome.

Mi kao SDP Pule, ovoga puta uopće nećemo pisati o onome što ne valja, jer em što je zamorno, svima je naočigled vidljivo i naprosto bolno za podsjećanje.

Predstaviti ćemo samo ključne točke na koje ćemo se fokusirati u periodu 2021 - 2025, a provođenje tih točaka dovesti će nas do vizije društva i Pule kao grada kakvog želimo. Za početak ćemo vas upoznati s našom vizijom, a u daljnjim objavama ići ćemo u razvoj po segmentima.

Naša vizija je Pula kao moderan europski grad koji kroz aktivno i pametno planiranje razvoja postiže gospodarsku ravnotežu koja će uključivati industriju, turizam i ekološku proizvodnju te time omogućiti kvalitetne poslove i perspektivu mladim ljudima. Želimo postići optimalnu stalnu zaposlenost, a sezonski poslovi da budu ono za što su i predviđeni - stjecanje radnog iskustva.